Οικογένειες / Μεμονωμένοι επισκέπτες

mom-kid-museum

Κατά την επίσκεψή σας στο αρχοντικό μπορείτε να παίξετε και να μάθετε μέσα από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και τις δραστηριότητες, που εμπεριέχονται στις ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές
του Μουσείου.

Στον ορτά – σοφά, θα βρείτε τις εκπαιδευτικές δράσεις:

  • Ανέβα στο Κάστρο

Μπορείτε να δοκιμάσετε, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και τους ελέγχους των φυλάκων, να ανεβείτε στο Κάστρο, την Ακρόπολη, όπου ζούσε ο οθωμανός διοικητής και η φρουρά, ανακαλύπτοντας παράλληλα πολλά από τα μυστικά της τοπογραφίας και της ζωής στην Αθήνα εκείνης της εποχής!

  • Ερείπια παντού

Ο παίκτης περιηγείται στην οθωμανική Αθήνα με στόχο να γνωρίσει και να καταγράψει τα αρχαία μνημεία που ήταν τότε ορατά, για να φτιάξει τον δικό του χάρτη αρχαιοτήτων –οι οποίες ήταν και τότε αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης που καθόριζε τη φυσιογνωμία της. Έτσι θα διευκολυνθεί σε μια επόμενη επίσκεψή του στα μνημεία αυτά, αλλά και θα προσφέρει ένα πολύτιμο δώρο στους φίλους του που σκέφτονται να κάνουν το ταξίδι στην Αθήνα.

  • Μια μέρα στην πόλη

Περιηγηθείτε ελεύθερα στα στενά και δαιδαλώδη δρομάκια στο κέντρο της Αθήνας του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, ξεκινώντας από το αρχοντικό των Μπενιζέλων, όπου φιλοξενείστε. Θα γνωρίσετε τους ντόπιους και τη ζωή τους, αλλά και τα σημαντικότερα από τα δημόσια, κυρίως, κτίσματα της εποχής.

  • Ανακάλυψε τα παλιά αθηναϊκά αρχοντόσπιταΜια μέρα στην πόλη

Ο παίκτης καλείται να εντοπίσει σε εικόνες (γκραβούρες ή / και πίνακες) της εποχής τα αρχοντόσπιτα, αναγνωρίζοντας χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικές τους λεπτομέρειες, τις οποίες βρίσκει και στο αρχοντικό των Μπενιζέλων. Και ανακαλύπτει σημαντικά μυστικά της αστικής αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου.

Στον θερινό οντά, θα βρείτε την εκπαιδευτική δράση:

  • Η αλληλογραφία του Fauvel (μυθοπλασία)

Πρόκειται για μια μυθιστορηματική προσέγγιση της επικοινωνίας του περιηγητή Fauvel, ενόσω αυτός έχει εγκατασταθεί στη Σμύρνη, με έναν συνεργάτη του στην Αθήνα. Ο επισκέπτης επιλέγει και διαβάζει μία ή περισσότερες «επιστολές», ανακαλύπτοντας στοιχεία για τη ζωή στην πόλη αλλά και για τους ξένους επισκέπτες της που λίγοι θα μπορούσαν να γνωρίζουν!